GPAL nu ook beschikbaar op desktop. Als je de medewerker centraal stelt bij het leren, moet hij of zij er zo laagdrempelig mogelijk bij kunnen.

GPAL voegt daarom steeds nieuwe functies toe die leren op de werkplek beter en beter faciliteren. Leren op de werkplek gebeurt natuurlijk ook achter een laptop of desktop.

Dus vanaf nu:

 • kan elke GPAL gebruiker naast onze Apps ook via de webbrowser leren en reageren;
 • kunnen video’s dus ook op een groot scherm getoond worden en besproken in een groep;
 • kunnen er ook linkjes worden gedeeld via email, chat en whatsapp (die je uiteraard alleen kunt openen als je toegang hebt).

Probeer de Web app hier als je een account hebt.

Chatten om onderlinge kennis uitwisseling te ondersteunen

Chatten is bij werkenden tegenwoordig een vast onderdeel van kennis uitwisseling.

Nadeel is dat de kennis uit beeld verdwijnt en er onveilige chatapps worden gebruikt. Daarom heeft GPAL een chat functie toegevoegd aan GPAL:

 • Het doel is om het leren te stimuleren en elkaar te helpen. Doordat de video’s die gedeeld worden geborgd zijn, blijft de kennis bewaard voor iedereen;
 • Medewerkers uit dezelfde discipline hebben automatisch ook een chatgroep maar men kan ook aan alle groepen tegelijk chatten;
 • Als instructies al beschikbaar zijn, dan kan een collega makkelijk linken naar de juiste video binnen GPAL of een nieuwe maken op basis van een vraag;
 • De chat is vast onderdeel van de GPAL App en dus volledig beveiligd binnen uw klant domein; er kunnen geen teksten of video’s worden gedeeld buiten uw organisatie. De controle ligt binnen uw eigen organisatie;
 • Wanneer GPAL wordt ingezet voor communicatie, blijkt de functie ook zeer effectief voor het opbouwen van een betrokken community!

Lees hier meer over zakelijk gebruik van chat.

Extra gebruikersvelden voor expert finding

Als je van elkaar wilt leren, moet je ook elkaar kunnen vinden.

GPAL heeft het daarom ook mogelijk gemaakt om extra velden toe te voegen aan het gebruikersprofiel.

 • Naast een e-mailadres, kan je ook velden als afdeling, functie of locatie toevoegen, zodat je expert collega’s makkelijker kunt vinden;
 • Een groep medewerkers uit dezelfde discipline kan uit tientallen mensen bestaan. Je kan nu op zijn of haar profielfoto klikken en zien waar iemand werkt binnen jouw organisatie;
 • Zo kan je bijvoorbeeld degene die een instructievideo heeft gemaakt vragen om eens langs te komen;
 • Al deze velden zijn optioneel aan te maken.

Al klant en een beetje hulp nodig?
Op GPAL Support kan je als beheerder zien hoe je in de Management Console extra velden kunt toevoegen, of neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg: support@gpal.nl.

 

Inzicht middels statistieken

Het is als manager of productieleider soms goed om te weten of medewerkers belangrijke instructies hebben gezien.

Bijvoorbeeld als er een nieuwe machine is gekomen of als er nieuwe veiligheidsinstructies zijn. Ook wil je van nieuwe medewerkers kunnen monitoren hoever ze zijn met hun inwerktraject of training. Maar vooral ook om te zien of er vragen zijn voor nieuwe content of onduidelijkheden.

GPAL heeft tal van statistieken waarmee heel eenvoudig te zien is welke instructies zijn bekeken, hoe vaak, door wie, of ze populair zijn en of er veel reacties op zijn. Je krijgt als het ware feedback op zowel de inhoud als op de betrokkenheid van de gebruikers.

Onze klanten ervaren deze statistieken echt als toegevoegde waarde van GPAL!

Als u al klant bent, beheerders vinden op GPAL Support informatie over hoe je statistieken kunt bekijken en exporteren.

 

 

Snel werkplektrainingen maken en samen verder ontwikkelen

GPAL heeft inmiddels veel ervaring opgedaan, en vooral goed geluisterd naar de wensen en behoeftes van onze klanten.

Daardoor zijn wij in staat samen heel snel een (video)training op te zetten, welke je vrijwel direct kunt uitrollen naar de eindgebruikers. Samen bepalen we hoe we binnen jouw organisatie het beste kunnen uitrollen zodat elke medewerker snel en optimaal gebruik kan maken van leren op de werkplek met GPAL.

Wil jij jouw medewerkers ook ondersteuning op de werkplek bieden middels video instructies? Lees hier meer over de voordelen van GPAL Performance Support of maak direct een afspraak om het eens te proberen.

Neem gerust contact met ons op via info@gpal.nl